fredag den 6. juni 2014

Om Kyllingeburgere, bacon-svøbte-bønner og ingenting

Altså, da jeg stod op i morges, der havde jeg en tanke om, at jeg skulle - med kæresten - den helt store tur rundt om mosen og samle sten. Dette blev dog alligevel ikke til noget, da vi begge blev overfaldet af frosne fødder - og regnen tiltræk bestemt ikke vores lyst.


I stedet har vi hygget, kæreste og jeg, slappet af og drukket kaffe i lange baner. Måske jeg skulle tvinge manden ud, regn eller sol, i morgen. Det er altså bare hyggeligere når man er mere end een :) Og så er det så meget lettere at have manden med til at bære stenene :D Jah, udnyttelse af hankønnet, men man må gerne.. Ikke? Måske han kommer til at sige blankt NEJ, hvis han opdager dette indlæg? Nå, men det er i hvert fald et forsøg værd.


Og så til det vigtige: Maden i dag!

Det var egentlig meningen at vi skulle have haft kyllingefrikadeller i går, men da der ikke rigtig var nogen af os, der gad lave mad, så blev det til en 3cheese Grilled Cheese til os hver. Altså SKAL kødet bruges i dag - Ta daaaa! Kyllingeburgere!
Nej.. Endnu bedre - Spicy kyllingeburgere! Noget andet end "hakket okse på panden og derefter stoppet i bolle" - kyllingekød, hakket, og så med en masse lækkerier i. Bum.
Dertil bliver der i dag serveret grønne bønner svøbt i bacon. Yum!

Og opskriften skal der selvfølgelig ikke snydes for.

Kyllingeburgere 


Til farsen:

400 g. hakket kylling
1 mellem løg
½-1 chili - efter smag
1 fed hvidløg, finthakket
1 håndfuld rasp (så det hele samler sig, der kan bruges mere/mindre)
1 dl. cremefraiche
1 spsk krydderurt
salt, peber

Til den samlede burger:

Burgerboller
Ost
Salat, tomat og hvad man ellers lyster

Det hakkede kød og cremefraiche blandes godt i en skål. Hak løg, hvidløg, chili og krydderurt fint og tilsættes farsen. Krydr med salt og peber. Rør derefter rasp i til farsen har en sej konsistens.Lad farsen hvile i min. 15 minutter.
Tænd for en pande ved middelhøj varme - sørg for den bliver godt varm inden bøfferne steges. Form imens 4 bøffer af farsen. Steg bøfferne på den ene side til de er godt brune, vend dem, læg ost på og steg yderligere til de er færdige.

Lun bollerne mens bøfferne steges og snit eventuelle grøntsager. Når bøfferne er færdige samles burgerne.Vi har i dag valgt at bruge Schulstad Sandwichstykker som boller. Osten er (SURPRISE!) Cheddar - dog tror jeg, at en god emmentaler kunne være super i. Og valget af krydderurt er citronmelisse fra - jeg kan godt lide den enkle citrussmag sammen med kylling, det er bare en kombi made in heaven. Dog kan der også bruges andre urter, bare pas på med at mikse for mange - det kan blive noget juks.
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar