torsdag den 12. juni 2014

Og alligevel står den på noget rar aftensmad

Jeg kom til at gå på opdagelse i eftermiddags og faldt over disse:


Ny plan! De skal males! Og pynte på.. Noget? Det ved jeg ikke.. Noget. Idéen har jeg fundet på Pinterest. Måske det skal være noget julepynt. Det vil tiden vise, i hvert fald skal de laves.

Det var jo egentlig meningen, at jeg ikke gad aftensmad og jeg gad ikke handle. Men da manden begyndte at snakke om boller i karry, så fik jeg nu engang alligevel lyst til at skulle have noget ordentligt indenbords.
Boller i karry var planen... Til vi fandt ud af at vi ingen mel har. Eller løg. 2 vigtige ingredienser i min version af BiK. Så vi må være opfindsomme og finde på noget, som ikke kræver løg. Eller mel.
Frikadeller fik vi i går - og vi har ingen løg. Eller flere havregryn. Men det skal være noget med svin, da det er det vi har taget op af fryseren.

Frikakarbonetter


500 g. hakket svin
1 dusk hakket purløg
1 æg
Ost
Skinke
1 skvis mælk
Rasp
Muskatnød
Salt, peber 
Smør

Kødet blandes med salt (Brug den mængde du normalt vil krydre med) og trækker 5 minutters tid. Bland purløget, æg, peber, muskatnød, mælk og 1 håndfuld rasp + det løse godt sammen til farsen er sej. Lad trække i køleren i ca. 20 min.
Del farsen i 8 og tryk til flade bøffer, hvoraf 4 skal være lidt større end de andre. Ost og skinke lægges på de små kødklumper og den større lægges over. Tryk godt sammen hele vejen rundt, så fyldet ikke ryger ud under stegning.
Vend derefter i rasp. Steg i rigeligt med smør i 7-8 minutter på hver side.


Osten er i dag cheddar (... undskyld, jeg elsker det), og skinken er skinkestrimler. Og bedre billede skal nok komme næste gang de bliver lavet ;)
Velbekomme!

2 kommentarer:

 1. Jeg gik også forbi en bunke kogler den anden dag, og tænkte også: Iiih, de er så fine - gid jeg kunne bruge dem til bare et eller andet :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor jeg kender det! Jeg er stadig ikke kommet videre i mit projekt med de kogler, men men men.. Jeg er kommet frem til, at den ene skal være orange. Bum. Så kan den lære det!

   //Rikke

   Slet