torsdag den 26. juni 2014

I går var en GOD dag..

.. som blev nydt med lidt af min dejlige familie. Og så endda med en bonus i form af en kusine, som sprang med i bilen herind. Det var så skønt :)
Eftermiddagen gik med kaffe på terrassen, hvor middagen også blev indtaget. Vejret var mildt, godt nok ikke sol konstant, men det blev aldrig koldt. Vi formåede at tilbringe hele besøget derude, hvilket var en del timer.

Ungerne nød, at poolen var åben - eller 2 af dem gjorde. Eller rettere, 1 af dem valgte selv og 1 blev smidt i af kæreste.

Barnet, der valgte selv

 
Barnet, der blev smidt i
 Teenageren, der ikke nærmede sig poolen

Hvalpen lod også til at nyde livet! Alle de mennesker og børn, der ville nusse og lege var helt fantastisk! Han var helt færdig da dagen var slut. Gammelkatten holdt sig væk mens vi havde gæster - han kan slet ikke finde ud af det når der er så mange i hans hjem. Så han er godt smadret i dag - ligger bare i sin stol og slanger sig.

Til aften grillede vi en masse lækkerier; flanksteak, svinemørbrad (som kæresten virkelig kan finde ud af at gøre saftig - hvordan han gør aner jeg ikke!) og 2 slags pølser; ostepølser og nogle med ramsløg. Sidstnævnte var ikke rare! De finder ikke vej hjem til mig igen.
Og der til blev der serveret et arsenal af ketchup, sennep i mange former, remoulade, osv. - og 2 slags kartoffelsalat:

Kartoffelsalat - simpel


ca. 1 kg nye, danske kartofler - skrabede
½ l cremefraiche (minimum 9%, 18% er godt, 38% er fantastisk!)
1 mellem løg - hakket
1 bundt purløg - klippet
1½ spsk tørret dild*

Kartoflerne koges møre, køles af og skæres til mundrette bidder. Cremefraiche røres med løg, purløg og dild, og vendes derefter med kartoflerne i en større skål.*Normalt vil jeg bruge frisk dild, og gerne et bundt, som man kan købe i supermarkederne. Men da der ikke var andet i huset, så måtte det lade sig gi' sig med tørret - og det smager nu også godt.

Kartoffelsalat - med karry 


ca. 1 kg nye, danske kartofler - skrabede
½ l cremefraiche (minimum 9%, 18% er godt, 38% er fantastisk!)
1 mellem løg - hakket
2 spsk sennep
karry - efter smag

Kartoflerne koges møre, køles af og skæres til mundrette bidder. Cremefraiche røres med sennep og karry, husk at smage til undervejs! Derefter tilsættes løg til dressingen og vendes til slut med kartofler i en større skål.


Velbekomme!

Det er godt nok længe siden vi har spist ude - det skal vi til at gøre noget mere. Der er en helt anden hygge når man sidder i naturen, også selvom det kun er i terrasseform.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar