torsdag den 15. maj 2014

Kyllingeruller

Jeg faldt en dag hvor en opskrift på Cordon Bleu på Pinterest og tænkte, at det da kunne være sjovt at lave selv! Nej. Det blev fakkertalt bare noget juks ;) Det afhold mig dog ikke fra, at forsøge mig med noget lignende noget tid efter: Kyllingeruller med ost, tomat og krydderurter. Hvilket netop er hvad der er serveret til middag i dag :)
Opskriften her er til 2 personer, men det er let at gange op til flere.

Kyllingeruller


2 kyllingebryster
2 cocktailtomater (eller 1 stor tomat - eller 6 cherrytomater)
4-5 blade citronmelisse
1 god håndfuld revet ost
10 skiver bacon
lidt peber

Tænd ovnen på 180°. Halver tomaterne og fjern de fleste kerner, hak citronmelissen. Butterfly kyllingebrysterne*. Halvdelen af osten, tomat og citronmelisse lægges på hver af brysterne. På en tallerken lægges 5 skiver bacon; 2 på den ene led og 3 på den anden. Kyllingen rulles sammen og lægges over på baconen, og derefter pakkes kyllingen ind i bacon.
Gentag med det andet bryst (husk at vaske fingre efter indpakningen, således der ikke kommer kyllingesafter über alles).
Sæt en pande over på middelhøj varme. Når panden er godt varm skal kyllingerullerne brunes af. Når rullerne er brunet på alle sider lægges de i et ildfast fad og smides i ovnen i ca. 20 minutter.

*Anvisning til butterflying af kyllingebryster HER (på engelsk, men der er billeder)

I dag bliver der serveret baconbønner til mig selv og pomfritter til manden - og dertil bearnaise. Osten i rullerne er (surprice!) cheddar! Citronmelissen kan nemt skiftes ud med f.eks. dild eller persille - endda purløg er godt i :)
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar