fredag den 16. maj 2014

Coffee? Tea? Me?

Kaffe, kaffe og atter kaffe. Jeg er hende damen, som får hovedpine hvis jeg ikke får min morgenkaffe - eller hvis jeg indtager min kaffe for sent. Eller hvis jeg ikke får nok kaffe i løbet af dagen. Faktisk kan man vist nemt kalde mig for afhængig af kaffe - min krop er i hvert fald.
Dette oplevede jeg i går; en "mangel-på-koffein"-hovedpine, som var ved at tage livet af mig. Jeg har overvejet, om jeg skal tage en kold tyrker og droppe kaffen, men det er virkelig ikke noget jeg har lyst til. Jeg elsker kaffe! Jeg elsker smagen af kaffe, duften af kaffe og ikke mindst kaffens virkning. Det er ikke sådan jeg bliver høj ved indtagelsen, og jeg er også kommet over det punkt hvor en kop aftenkaffe kan holde mig vågen om natten. Faktisk har jeg det sådan, at drikker jeg en kop aftenkaffe, så sover jeg som en baby om natten.


Og jeg klapper i mine små pølsefingre hver gang der bliver udsendt nye forskningsartikler om kaffens sunde egenskaber - nøj, hvor bliver jeg glad når jeg læser om det. Netop fordi det er en drikkevare, der fylder så meget herhjemme.
For viste du, at:
 • Kaffe modvirker dårligt syn?
Ifølge et studie på Cornell University er der en antioxidant i kaffe, som holder din nethinde stærk. Hurra! Ikke flere dårlige nethinder til kaffedrikkerne. Læs artiklen i Cornell Chronicle.
 • Hjertet har godt af kaffe?
Ved sundhedsorganisationen Kaiser Permanente, Californien, er der også lavet studier om kaffe. Her om kaffe og dennes virkning på hjertet - og godt nyt! Chancen for indlæggelse på hospitalet med forstyrrelser i hjertet mindskes! Awesome! :D Læs mere HER.
 • Kaffe mindsker risiko for Type 2 Diabetes?
Ved Harvard University, Massachusetts, er man kommet frem til, at jo mere kaffe man drikker, jo mindre er chancen for gammelmandssukkersyge. Drik mere end 3 kopper og du mindsker risikoen med 37%. Jeg er fan. Se selv.

Derudover er der meget, meget, MEGET mere at læse og lære. Slår man kaffe op på Sundhed, så ser man også, at et moderat indtag af kaffe mindsker risiko for; kræft diverse steder i kroppen, beskytter mod Parkinsons sygdom, mindsker risiko for blodpropper - og jeg kan blive ved.
Fik jeg sagt, at jeg ELSKER kaffe? Keep on drinking, baby!

2 kommentarer:

 1. Du glemte at skrive. Du drikker os kaffen kold. eller hælder en ny sjat kaffe oven i den kolde kaffe. så der altid er kaffe i koppen <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha - Ja, det gør jeg! Konsekvent :D

   Slet