torsdag den 10. juli 2014

Flettet pung, stikkelsbærgrød og stikkelsbærmarmelade

- af smøgpakker.
Langt om længe er jeg blevet færdig med min pung!






Sorte LM af den bløde slags er blevet til denne lille sag, som nu ligger i min taske :)

Dagen i  er gået med at koge stikkelsbærgrød og stikkelsbærmarmelade. Grøden er kogt sådan lidt på slump; Mange, mange stikkelsbær, lidt vand i bunden, godt med sukker, noget vaniljesukker og frugtgrødsjævning (som har givet den en pudsig lyserød teint?!).

Uhm! Jeg har lovet kæresten, at der bliver pisket fløde senere og så klapper vi noget grød sammen med æblekagerasp.

Stikkelsbærmarmeladen derimod!

Stikkelsbærmarmelade


1,2 kg stikkelsbær
700 g sukker
2 dl vand
2 spsk vaniljesukker
jævning
Atamon

Stikkelsbær, sukker og vand smides i en gryde og bringes i kog. Rød Metalin blandes med lidt sukker og tilsættes massen. Smag til med vaniljesukker.
Skyl nogle glas med Atamon og hæld marmeladen deri - helst mens den er varm. Lad glassene stå til de er kølet af og sæt så i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar