søndag den 3. maj 2015

Øj, nogle lange dage!

Det er søndag, og herhjemme har vi brugt det meste af dagen på ingenting. Overhovedet. Intet af det vi burde gøre inden hverdagen starter i morgen.

De sidste dage har været lange, men skønne.
Torsdag formiddag tog hvalpen og jeg med toget ned til min kære mormor, hvor vi tilbragte dagen med råhygge. Der blev lavet noget god dag, og ellers bare hygget igennem.


Hen ad aftenen, da hankønnet langt om længe kunne holde fyraften, kørte manden derned og nød et par timers skøn mad og hveder.Og så var den dag væk. Vi landede på adressen omkring midnat - mørbanket af forkælelse.

Fredag formiddag blev bilen pakket, der blev sat masser mad til gammelkatten og så gik turen ellers mod det nordjyske, hvor hankønnets forældre bor.


Igen med en masse dejlig mad, ufatteligt meget forkælelse og hygge. Og korte nætter. Hvordan mandens forældre kan holde til at gå så sent i seng og stå så tidligt op, det forstår jeg ikke. Men ak dog, der er en del hunde, der skal passes.
Lørdag aften blev bilen igen pakket, og turen gik tilbage mod det nordsjællandske. Mange, mange timer er blevet tilbragt i bilen, men det har så absolut været tiden værd.

NU er det søndag aften, og vi er alle helt færdige; hvalpen ligger under en dyne og gider ikke bevæge sig, gammelkatten ligger i sin stol, manden og jeg sidder foran hver vores computer og laver ingenting. Aftensmaden har været nem i dag; kyllingeburgere!

Kyllingeburgere

Til farsen:

700 g. hakket kylling
1 lille rødløg
¼ tsk hvidløgspulver
1-2 håndfuld Panko rasp (så det hele samler sig, der kan bruges mere/mindre, almindelig rasp kan også sagtens bruges)
1 ½ dl. cremefraiche
2 spsk krydderurt
salt, peber

Til den samlede burger:

Burgerboller
Ost
Salat, tomat og hvad man ellers lyster

Det hakkede kød og cremefraiche blandes godt i en skål. Hak løg og krydderurt fint og tilsæt i farsen. Krydr med hvidløgspulver, salt og peber. Rør derefter rasp i til farsen har en sej konsistens. Lad farsen hvile i min. 15 minutter.
Tænd for en pande ved middelhøj varme - sørg for den bliver godt varm inden bøfferne steges. Form imens 4 bøffer af farsen. Steg bøfferne på den ene side til de er godt brune, vend dem, læg ost på og steg yderligere til de er færdige.

Lun bollerne mens bøfferne steges og snit eventuelle grøntsager. Når bøfferne er færdige samles burgerne.


Farsen skal være meget klistret når den kommes på panden, det er ikke ligesom med almindelige frikadeller eller hakkedrenge, som er ret faste. Men de bliver gode! Det er de ulækre hænder værd.
I dag er der brugt citrontimian og purløg, men det er smag og behag.
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar